Fit you too -blogin haaste, 18.3.2014 – 17.4.2014 – Osa 1

Luin pari päivää sitten Fit you too -blogin haasteesta, joka kannustaa treenaamaan kroppaa kireämpään kuntoon kuukauden ajan. Ajattelin osallistua haasteeseen, mutta en oleta että hirveän suurta muutosta tulee tapahtumaan yhden kuukauden aikana. En kuuluu siihen joukkoon joka käy kuntosalilla karkaisemassa kroppaa maksimi-intensiteetillä ja pari viikkoa sitten aloitin haastetta maltillisemman projektin, jossa tarkoitukseni on pudottaa rasvaprosenttia pikkuhiljaa 2-3 kuukauden aikana mutta samalla kehittää kehon lihaksistoa, koordinaatiota ja motoriikkaa. Olen pari vuotta sitten läpikäynyt ylikuntoon menemisen ja hormonitoiminnan sekoamisen sen takia, että nostin liikunnan intensiteettiä liian nopeaan tahtiin, en jättänyt tarpeeksi aikaa palautumiselle enkä syönyt tarpeeksi. Yritän välttää olemasta taas yhtä hupsu enkä siksi ota tästä kovin suurta stressiä. Olen ihan normaalipainoinen, mutta haluaisin olla vielä vähän timmimmässä kunnossa. Haasteeseen osallistuin erityisesti siksi, että se tarjosi hyvän kannustimen ottaa nykytilanteesta muutama valokuva vertailukohteeksi tulevaisuutta varten. Olen utelias näkemään kuinka nopeasti tai hitaasti kehityn kuukaudessa, vaikka salin sijaan kehitän lihaksistoa kotioloissa muun muassa täytetyillä treenikasseilla ja oman kehon painolla? We’ll see! :)

Aloituskuva

peukaloinen_haaste_18_3_2014Pituus: 154 cm

Aamupaino: 50,1 kg

Koska ruokavalio on niin iso tekijä, muutan myös ruokapäiväkirjani 19.3.2014 – 17.4.2014 välisen ajan julkiseksi! Josko tällä välttäisi muutaman herkkupalan kun tietää että joku jossain saattaa silmäillä… :) ( Olisin muuten laittanut tämän blogin nimeksi Salitintti jos olisin käynyt edelleen salilla blogia aloittaessa, talitintti muuttui peukaloiseksi! )

Pari vähän vanhempaa kuvaa, vähän ennen ylikuntoon jumahtamista otettuja kuvia vuodelta 2012 jolloin treenasin omatoimisesti kuntosalilla, tein intervalliharjoituksia ja hölkkäsin paljon:

training_progress_may2012_02

training_progress_19_1_2012Pikkuhiljaa kroppa alkaa taas muistuttamaan parin vuoden takaista. Peukaloisena kodin irtaimistosta on toistaiseksi löytynyt hyvin treenikavereita. ;)

koyhanritarin_taljaMistä on köyhän ritarin talja tehty? Parvisängystä, Ikean rahista, vastusnauhoista ja imurin varresta, niistä taitaa olla talja tehty! Vieressä seinällä iso peili, josta liikerataa ja asentoja voi tarkistaa

Hauskoja liikuntahetkiä kaikille muille haasteeseen osallistujille!

Leave a comment